Fenmei

IMG_5912

Mijn naam is Fenmei Hu. Ik ben geboren in China in het dorp Yuhu in provincie Zhejiang. Op mijn negende ben ik naar Nederland gekomen.

Nadat ik mijn studie heb afgerond aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als beeldend kunstenaar. Vrij snel rolde ik het culturele projectenwereld in.

In 2009 richtte ik stichting ARTventure op en in 2011 zette ik de Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi op.

In 2017 initieerde ik Space101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam centrum. Een broedplaats voor jonge makers met Chinese roots.

In 2023 opende Verhalenhuis Belvedere in de Depot van Boijmans van Beuningen haar eigen openbare depot&atelier, waar ik mede verantwoordelijk ben voor het opbouwen van de Chinese collectie (Chinees Meisje Collectie: CMC).

Als maker in de culturele sector hou ik mij vooral bezig met erfgoed, educatie, concept ontwikkeling en advisering, alles gelinkt aan de Chinese cultuur & gemeenschap in Nederland.

In mijn eigen werk verbeeld ik vaak mijn eigen leven, wie ik ben. Inspiratie kan van alles zijn. Een terugkerend element in mijn werk is mijn Chinese roots. Ik werk vanuit mijn hart. Een kleine selectie van mijn werk is te zien op: Artoffice

LinkedIn