Fenmei

IMG_5912

Mijn naam is Fenmei Hu. Ik ben geboren in China in het dorp Yuhu in provincie Zhejiang. Op mijn negende ben ik naar Nederland gekomen.

Nadat ik mijn studie heb afgerond aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als beeldend kunstenaar. Vrij snel rolde ik het culturele projectenwereld in. In 2009 richtte ik stichting ARTventure op en in 2011 zette ik de Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi op.

In mijn schilderijen verbeeld ik vaak mijn eigen leven, wie ik ben. Inspiratie kan van alles zijn. Een terugkerend element in mijn schilderijen zijn mijn Chinese wortels. Veel van mijn werk is daarom duidelijk Chinees getint. Ik werk vanuit mijn hart. Mijn werk is te zien op: Artoffice

Sinds 2017 heb ik een vaste locatie aan de Diergaardesingel 101 nabij Rotterdam CS: Space101. Space101 is een mini cultureel centrum waar bezoekers worden ondergedompeld in allerlei facetten van Chinese cultuur. Ik noem het ook mijn Chinese huiskamer. Het is mijn werkruimte en projectruimte tegelijk. En eens in de zoveel tijd verander ik van inrichting en belicht ik een andere onderwerp van de Chinese cultuur. Mijn uitgangspunt is altijd; traditioneel en eigentijds, kunst en design, laagdrempelig maar meer diepgaand, creatief en verrassend. Ik laat ook vaak projecten zien van andere Chinese kunstenaars of cultuurmakers, iedereen is welkom bij mij. De stereotiepering van ‘de Chinezen zijn zo gesloten’, dat moet eens weggepoetst worden. Kom maar een keer op bezoek en ervaar het zelf.

Instagram: 101rotterdam en fenmeitje

Websites: Studiozi.nl en Theyellowheart.nl en Chineesmeisje.nl