Fenmei

IMG_5912

Mijn naam is Fenmei Hu. Ik ben geboren in China in het dorp Yuhu in provincie Zhejiang. Op mijn negende ben ik naar Nederland gekomen.

Nadat ik mijn studie had afgerond aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als beeldend kunstenaar. Vrij snel rolde ik het culturele projectenwereld in. In 2009 richtte ik stichting ARTventure op en in 2011 zette ik de Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi op.

In mijn schilderijen verbeeld ik vaak mijn eigen leven, wie ik ben. Inspiratie kan van alles zijn. Een terugkerend element in mijn schilderijen is mijn Chinese wortels. Veel van mijn werk is daarom duidelijk Chinees getint. Ik werk vanuit mijn hart.

Vanuit Studio Zi bedenk ik projecten die we als collectief kunnen uitvoeren. Vaak trek ik een tweede partij aan waarmee we kunnen samenwerken. Meeste projecten hebben te maken met de Chinese cultuur. Mijn uitgangspunt is altijd; geen oppervlakkige aanpak, juist verdiepend, creatief en verrassend. We betrekken ook zo vaak mogelijk de Chinese gemeenschap zelf in onze projecten. De stereotiepering van ‘de Chinezen zijn zo gesloten’, dat moet eens weggepoetst worden. Dat bewijzen we al door te bestaan als Studio Zi.